Controlar en temps real els malalts de l’UCI

Better Care desenvolupa una plataforma que integra totes les dades dels dispositius mèdics connectats als pacients

 

La tecnologia ha entrat de cap en el món de la salut. Des d’una operació quirúrgica en remotdigitalitzar els historials clínics dels pacients o integrar les dades dels dispositius mèdics connectats als malalts de l’UCI en una sola plataforma. Aquesta última és la novetat que ha desenvolupat l’empresa de Sabadell Better Care, una plataforma per no perdre de vista l’evolució dels pacients en estat crític.

Els malalts de l’unitat de cures intensives solen estar connectats a diferents màquines i aparells per controlar el seu estat de salut en tot moment. Ara bé, tots aquests dispositius enregistren un gran nombre de dades recollides però de forma individualitzada. Una dificultat afegida pels metges per relacionar-les entre si abans de BC Link. Es tracta d’una plataforma que integra les dades en temps real, les interpreta i les introdueix de manera automàtica en la història clínica dels pacients. La tecnologia s’ha convertit en la constant vital dels malalts de l’UCI.

El sistema, impulsat pel doctor Lluís Blanch i Bernat Sales, avisa als professionals quan es produeixen variacions en les constants vitals dels malalts susceptibles d’afectar l’evolució positiva dels diagnòstics. BC Link permet, així, disposar en temps real de totes les dades registrades pels diferents dispositius mèdics i les emmagatzema al núvol, segons informen en un comunicat. El sistema transforma en un sol llenguatge informàtic tota la informació registrada i unifica els senyals dels dispositius mèdics a través de logaritmes intel·ligents.

La plataforma ja està en funcionament en centres hospitalaris de Catalunya com el Parc Taulí, l’Hospital Clínic, Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu, així com en hospitals d’Europa i Amèrica. La innovació disposa de la certificació europea com a Medical Device i de l’agència nord-americana Food and Drug Administration (FDA).

 

VIA EMPRESA
https://www.viaempresa.cat/innovacio/better-care-plataforma-dades-temps-real-malalts_1928121_102.html

Comments

YzbqBRkpJAvdsFfH

WyNItGmiYcjCeQT

March 28, 2021